Program liturgic

Luni ora 20:00 –Denia de luni seara (Sfânta și marea zi de marți) În Sfânta şi Marea Marţi se face pomenire de cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie.

Marti ora 20:00 – Denia de marţi seara (SFÂNTA ŞI MAREA ZI DE MIERCURI) În Sfânta şi Marea Miercuri dumnezeieştii Părinţi au hotărât să se facă pomenire de femeia cea păcătoasă care a uns cu mir pe Domnul, pentru că lucrul aceasta s-a întâmplat cu puţin înainte de mântuitoarea patimă

Miercuri ora 20:00 – Denia de miercuri seara (Sfânta și Marea Zi de Joi)  În Sfânta şi Marea Joi, dumnezeieştii Părinţi, care au rânduit pe toate bine, urmând predaniilor dumnezeieştilor Apostoli şi Sfintelor Evanghelii, ne-au pre­dat să prăznuim patru lucruri: sfânta spălare a picioarelor, Cina cea de taină, adică predarea înfricoşatelor Taine, rugă­ciunea cea mai presus de fire şi vânzarea Domnului.

Joi ora 20:00 – Denia de joi seara (Sfânta și Marea zi de Vineri)

În Sfânta şi Marea Vineri, se prăznuiesc sfintele şi mântuitoarele şi înfricoşătoarele Patimi ale Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos: scuipările, lovirile peste faţă, palmele, insul­tele, batjocurile, haina de porfiră, trestia, buretele, oţetul, piroanele, suliţa, şi înainte de toate, crucea şi moartea, pe care Ie-a primit de bunăvoie pentru noi. Se mai face încă pomenire de mărturisirea mântuitoare făcută pe cruce de tâlharul recunoscător, e a fost răstignit împreună cu El.

Vineri ora 20:00 Denia de Vineri seara (Sfânta și Marea zi de Sâmbătă)

Denia din Sfânta și Marea zi de Sâmbătă în care se face amintire de îngroparea Domnului și toți participăm la slujba Prohodului, o alcătuire poetică minunată, care îi unește pe toți creștinii lângă Dumnezeu, așa cum cloșca își adună puii sub aripile sale. O seară care marchează orice suflet cinstit și însetat de harul lui Dumnezeu.

Sambata ora 00:00 Liturghia invierii

Duminica ora 10:00 Liturgie

Comments
404